Hvad er Raku.

Raku er en gammel asiatisk brændingsmetode som er blevet meget populær

Historien siger at den opstod efter en naturkatastrofe i det 15.århundrede i Japan, hvor pottemagere fik en opgave hurtigt, at lave tegl og for at det skulle gå hurtigt begyndte de at tage det varme tegl ud af ovnen, og til sin overraskelse fik teglen hverken revner eller gik i stykker. Det var pga det høje saltindhold i leret at den kunne overleve så hård behandling. 

Det var dog i 1900-tallet at keramikerne begyndte at lave reduktion af deres værker og det var en amerikaner der udvidede processen med at lægge de meget varme skærv ned i en lukket beholder med brændbart materiale for at udvide farvespektrum for glasurerne. 

Finn Lynggaard bragte  rakuteknikken til Danmark i slutningen af 1960.

Raku kursus hos Keramikkælderen foregår over to gange.
Mødegang 1: Første gang fordyber vi os i lerets magi og laver lidt af hvert - alt efter dine ønske men størrelsen på jeres keramik er dog begrænset til det svarer til mellemstor skål 

Mødegang 2: jeres keramik er nu blevet forglødet og klart til glasering. I vælger jeres egne farvekombinationer, glaserer og derefter brænder vi jeres keramik efter kunstens regler, som er i en stor tønde i haven med gas. 

Vi har smukke omgivelser i haven hvor vi håber selvfølgelige altid på sol og godt vejr for jer at slappe af imens vi "bager" keramikken